17.12.2014.

quip"150"

Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem. Otrcana fraza , ima smisla. Postajem neko kog volim na jedan drugačiji način nego što sam ga volio prije. Ljubav i jeste preobražaj , pa makar bila i prema sebi. Bez ljubavi prema sebi ne možete ni voljeti druge. Jer ljubav se nosi unutra, iz sebe  i širi u svijet , ka drugima.

Ljubav je magnet a sjeverni i južni pol tog magneta su razumijevanje i poštovanje.Ako unutar tog magenta djeluje jako magnetno polje sreće, vaše osobne silnice će djelovati ka gore, prema naprijed.

Imam nekih dilama, al  to je bolje nego imati razriješen, život pun ravnih linija . Dosadan i svaki dan isti.

U posljednjih ,malo više od godinu, odkad pišem ovaj ispovjednički, šašavi blog primjetio sam da sam upravo ovdje sebi priznao mnoge stvari i mislim da je to ključno kod čovjeka. Priznati sebi šta ti leži na srcu i mozgu. Ako postoji balans između srca i mozga , vi ste zadovoljni.
Pisući blog, u velikoj mjeri sam upoznao sebe , moć sopstvene kreativnosti, imaginacije , mašte ,komunikacije i iterakcije sa drugima, kad se otvoriš i kad podiijeliš svoja iskustva i stavove.
A ima li išta ljepše od dijeljenja-udijeljuivanja.

Upoznati sebe i biti svjestan sebe i svog napretka ili nazadka je važno kao i raditi nešto što donosi napredak. Naprijed se mora ići ludo , spontano ali i proračunato i odmjereno. Instikt je ključ.To znači  procjeniti kad je  najbolji trenutak za kako nešto, u čemu što nemaš pojma ispravno i s mjerom iskazivati  i djelovati. Instikt je jedini detalj kojeg je lakše sprovesti u praksi nego objasniti nekom definicijom.

<< 12/2014 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

My mail: essaysandquips@gmail.com
O meni
Saznajte sve moje tajne,strahove,uspjehe,padove i još ponešto. Zađite u najmračnije dijelove moga uma i najsvjetlije tačke moje komične intime!
The best of Doskičice - 2013 godine

Klikni da saznaš spoznaju


Klikni da saznaš o netaknutim temama

Kad porastem biću...


The best of Doskičice - 2014 godine

Pogledi na svijet..


Ionako sve može bez tebe..


o napretku ..


Kad sam bio pjesnik..

10 Životnih postulata za život "do jaja" , neobičnog pjesika i filozofa koji ispisuje ove redke sa velikim bolom i zabrinutošću za planetu i čovječanstvo.


#1 Bolje biti mrav nego dinosaurus.

#2 Bolje biti sova nego roda.

3# Bolje biti fabrika nego drvo.

4# Bolje biti zvučnik nego monitor.

5# Bolje biti malo dobar nego puno dobar jer ako si malo dobar onda si i malo loš. Ako si puno dobar onda si i puno loš. Razmislite o tome i ako nam se neuroni poklope nasmiješite se.

6# Bolje biti burek nego hamburger.

7# Bolje biti pijetao nego kokoš.

8# Bolje biti biciklo nego auto.

9# Bolje biti vuk samotnjak nego vuk iz zološkog.

10# Bolje biti lopta nego mreža.

BROJAČ POSJETA
54387