17.12.2017.

Šta se događa kod mene, autoterapija?

Slabo updajetujem blog u smislu dnevnika. Svako 6 mjeseci, ili možda ne volim govoriti o sebi, životu ili sam lijen.
Ovako, moja karijera je u silaznoj putanji. Pitao sam se šta definiše riječ "karijera" pa sam rekao: to je skup poslovnih poteza, odluka i rada za preživljavanje u budućnosti.
Zanimljivo da moj pas nema nikakvu karijeru i odlično preživljava. Zavidim mu na njegovom tihom životu. Nije on razmažen pas, živi vani, snalazi se, dođe pred vrata i kao da želi da progovori kad je gladan. Duboko vjerujem da je on jedino živo biće koje mi se obraduje a da nema nikakvog interesa osim da ga izmilujem.On je posebna priča.
Muško-ženski odnosi nisu baš dobri.Žene me pogrešno doživljavaju ili tome doprinosim ja. Ne znam,mozda oboje po malo. Ali ipak mislim da nisu pogriješile sve one što su me odkantale zadnjih par mjeseci. Nisu mi pružile ni šansu, ali nema veze. Nisam ljut i razočaran zbog toga.Naprotiv. Ne treba mi niko. Čovjek je kreator svoje sreće i ako sa sobom nije načisto, sve ostalo je uzalud. A ja sam fantastično u odnosu sa sobom.Svaku istinu o sebi priznam sebi. Istina boli,al bez boli i rana nema rasta.
Uvidio sam još prije, da ako u početku curama počenem recitovat poeziju da brzo se ohlade i pobjegnu.Više ne griješim u tom smislu. Šta mislite, ako ko čita, da li se ova poezija ispod ovog posta, može negdje objavit za šire mase ako uopšte kupuje i čita poeziju.Mislim da je najbolje pustiti da to još odstoji. Dok to ne zamrzim. Ne tražim potvrdu, samo mišljenje, vrlo sam siguran u svemu što hoću da uradim.
Kad ne bi imao u glavi još milion stvari koje moram danas uraditi. Mogao bih o oveme i detaljno i naširoko.

<< 12/2017 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

My mail: essaysandquips@gmail.com
O meni
Saznajte sve moje tajne,strahove,uspjehe,padove i još ponešto. Zađite u najmračnije dijelove moga uma i najsvjetlije tačke moje komične intime!
The best of Doskičice - 2013 godine

Klikni da saznaš spoznaju


Klikni da saznaš o netaknutim temama

Kad porastem biću...


The best of Doskičice - 2014 godine

Pogledi na svijet..


Ionako sve može bez tebe..


o napretku ..


Kad sam bio pjesnik..

10 Životnih postulata za život "do jaja" , neobičnog pjesika i filozofa koji ispisuje ove redke sa velikim bolom i zabrinutošću za planetu i čovječanstvo.


#1 Bolje biti mrav nego dinosaurus.

#2 Bolje biti sova nego roda.

3# Bolje biti fabrika nego drvo.

4# Bolje biti zvučnik nego monitor.

5# Bolje biti malo dobar nego puno dobar jer ako si malo dobar onda si i malo loš. Ako si puno dobar onda si i puno loš. Razmislite o tome i ako nam se neuroni poklope nasmiješite se.

6# Bolje biti burek nego hamburger.

7# Bolje biti pijetao nego kokoš.

8# Bolje biti biciklo nego auto.

9# Bolje biti vuk samotnjak nego vuk iz zološkog.

10# Bolje biti lopta nego mreža.

BROJAČ POSJETA
62165