Doskočice - Quips

Saznajte sve moje tajne,strahove,uspjehe,padove i još ponešto. Zađite u najmračnije dijelove moga uma i najsvjetlije tačke moje komične intime!

17.12.2017.

Šta se događa kod mene, autoterapija?

Slabo updajetujem blog u smislu dnevnika. Svako 6 mjeseci, ili možda ne volim govoriti o sebi, životu ili sam lijen.
Ovako, moja karijera je u silaznoj putanji. Pitao sam se šta definiše riječ "karijera" pa sam rekao: to je skup poslovnih poteza, odluka i rada za preživljavanje u budućnosti.
Zanimljivo da moj pas nema nikakvu karijeru i odlično preživljava. Zavidim mu na njegovom tihom životu. Nije on razmažen pas, živi vani, snalazi se, dođe pred vrata i kao da želi da progovori kad je gladan. Duboko vjerujem da je on jedino živo biće koje mi se obraduje a da nema nikakvog interesa osim da ga izmilujem.On je posebna priča.
Muško-ženski odnosi nisu baš dobri.Žene me pogrešno doživljavaju ili tome doprinosim ja. Ne znam,mozda oboje po malo. Ali ipak mislim da nisu pogriješile sve one što su me odkantale zadnjih par mjeseci. Nisu mi pružile ni šansu, ali nema veze. Nisam ljut i razočaran zbog toga.Naprotiv. Ne treba mi niko. Čovjek je kreator svoje sreće i ako sa sobom nije načisto, sve ostalo je uzalud. A ja sam fantastično u odnosu sa sobom.Svaku istinu o sebi priznam sebi. Istina boli,al bez boli i rana nema rasta.
Uvidio sam još prije, da ako u početku curama počenem recitovat poeziju da brzo se ohlade i pobjegnu.Više ne griješim u tom smislu. Šta mislite, ako ko čita, da li se ova poezija ispod ovog posta, može negdje objavit za šire mase ako uopšte kupuje i čita poeziju.Mislim da je najbolje pustiti da to još odstoji. Dok to ne zamrzim. Ne tražim potvrdu, samo mišljenje, vrlo sam siguran u svemu što hoću da uradim.
Kad ne bi imao u glavi još milion stvari koje moram danas uraditi. Mogao bih o oveme i detaljno i naširoko.